Photobucket

miercuri, 24 august 2011

Indemnul de azi - Ingrijiti-va sufletul



Intr-un numar de acum cativa ani al revistei franceze “Point de vue”, printesa Caroline de Monaco le sfatuieste pe cititoarele sale sa urmeze urmatoarele retete de optimizare morala practicate de ea:

1. Ziua buna se cunoaste de dimineata: daca va treziti incoltita de ganduri negre, alungati-le cu o ruga spre Dumnezeu: “Parinte ceresc, iti multumesc ca ma ajuti sa vad lumina acestei zile si lucrurile cu care o impodobesti.”

2. Inainte de a incepe toaleta de dimineata, asezati-va cateva minute in fata ferestrei, contempland cerul, copacul din fata ferestrei, ramura sau frunza care va bate in geam. Ganditi-va ca sunt vii. Concentrati-va asupra culorii si formei lor, incercand sa distingeti cat mai multe detalii: furnicile si paianjenii care le strabat, pasarile care le ciugulesc, gazele care isi fac pe ele culcus. Veti descoperi ca nu sunteti singura pe pamant.

3. In timpul dusului cantati, chiar daca nu aveti dispozitie, fredonati o melodie cat mai optimista, autosugestionandu-va permanent ca sunteti bine dispusa si aveti totul sub control. Folositi un sapun parfumat, ganditi-va ca va spalati cu el oboseala.

4. Incepeti dimineata cu o convorbire optimista; sunati-va un prieten sau o ruda apropiata, urandu-le o zi buna si spunandu-le ca va e dor de ei. Daca aveti copii, strangeti-i cu multa afectiune in brate, pana ce veti simti cum va invaluie o senzatie profunda de bine interior.

5. Faceti zilnic o plimbare prin mijlocul naturii, cautand locuri ferite si linistite, in care sa puteti contempla cu multa atentie micile evenimente care se petrec chiar langa locul in care stati: activitatea laborioasa a unui musuroi de furnici, calatoriile melcilor, miscarea albinelor pe corolele florilor, scaldatul vrabiilor in nisip etc. Veti fi surprinsa sa descoperiti cate aventuri se petrec in natura imediata si cat de  izbitor seamana ele cu viata omului.

6. Practicati regulat exercitii de relaxare yoga.

7. O saptamana din luna mancati doar legume si fructe.

8. Alegeti o zi cand biserica la care mergeti de obicei este goala si rugati-va in profunzime lui Dumnezeu.



CAROLINE, printesa de Monaco

0 comentarii: