Photobucket

duminică, 14 august 2011

Da drumul la gandirea excesiva si vei vedea cum totul se va schimba miraculos!

Se poate spune ca sunt doua cai prin care poti sa fii nefericit: neobtinand ceea ce vrei si …obtinand ceea ce vrei.

• Dupa ce oamenii ating ceea ce lumea spune ca este pentru ei necesar pentru a fi impliniti - adica bogatie, recunostere, prosperitate, realizari – nu dupa mult timp, totusi ei nu se mai simt fericiti. Nu se simt impacati cu ei insisi. Pentru ca nu au obtinut adevarata siguranta, acel sentiment ca au ajuns la capat pana la urma. Realizarile lor nu le-au dat ceea ce ei cautau cu adevarat – pe ei insisi! Nu le-au dat sentimentul de a fi adanc inradacinati in viata, asa cum spune Iisus, plinatatea vietii, viata intreaga!

• Forma pe care o ia acest moment este poarta spre dimensiunea lipsita de forme. Este poarta stramta de care ne vorbeste Iisus, care duce la viata. Da, este foarte ingusta: este chiar aceasta clipa!

• Pentru a gasi poarta, trebuie doar SA TE OPRESTI odata din scormonirea nesfarsita a trecutului si viitorului povestii care este viata ta. Acolo sunt carti,… povestiri si tu le-ai rumegat tot timpul. Asa ca abandoneaza-ti povestea. Nu este ceea ce esti tu cu adevarat. De obicei, oamenii traiesc purtand toata viata cu ei o povara, care este trecutul si viitorul lor, o greutate - istoria lor personala, intotdeauna nefericita - si fac asta pentru ca spera ca ii va face candva, sa se simta mai impliniti in viitor. Dar asta nu se va intampla niciodata, asa ca renunta la aceasta continua cautare! Opreste-te – nu mai cauta nimic! Abandoneaza aceasta cautare! E fara rost!


Nu poti rezolva problemele pe care le ai prin gandirea indarjita, doar creezi probleme.. prin… gandire. Solutia apare numai atunci cand te opresti din a gandi si devii linistit si absolut prezent, fie si numai pentru un moment. Apoi, un pic mai tarziu, cand gandul se intoarce, deodata ai o inspiratie, care nu exista inainte.

Da drumul la gandirea excesiva si vei vedea cum totul se va schimba miraculos!



Eckhart Tolle 

0 comentarii: