Photobucket

marți, 26 iulie 2011

Un gand pe zi - Incredere si esec


  Atunci când eşuăm, credem că nu suntem suficient de buni pentru a ne împlini visele. Aşa că, cedăm. Ne conformăm. Ne găsim o slujbă sau o relaţie care ne oferă siguranţă.
   
  Adevărul este, însă, că nu am avut suficient de multă încredere. Nu am crezut suficient de mult în noi sau în ceilalţi. Am încercat să controlăm. Am insistat să ne impunem voinţa. Ne-am speriat şi am ieşit din fluxul creator al vieţii.
    Viaţa nu a fost împotriva noastră. Noi nu am fost dispuşi să avem încredere în viaţă. Nu ne-a plăcut direcţia în care se îndrepta răul şi am decis să înotăm în cealaltă direcţie. Apoi, am obosit şi am renunţat. Putem să dăm vina pe râu. 

   Putem da vina pe noi înşine. Sau putem să ne dăm seama ce trebuie să facem – şi să o facem data viitoare. Putem să avem încredere în râu şi să învăţăm să înotăm în sensul curentului, nu împotriva lui.




Paul Ferrini

6 comentarii:

DAL spunea...

Macar de am reusi s-o gasim, fara sa fim esuati..nu toti gasesc..asa ceva, buni sau rai..si de multe ori nu depinde de noi sa alegem cum sa facem data viitoare..

o aripa de inger spunea...

DAL, iti multumesc pentru vizita si pentru comentariul tau...iti spun din propria experienta ca depinde de atitudinea noastra cum privim un esec si mai apoi cum il transformam in ceva benefic...totul pleaca de la increderea in noi...este foarte greu sa ne asumam intreaga responsabilitate a vietii, a gandurilor...greu...dar nu imposibil...inainte de toate sa invatam sa ne iubim si sa avem incredere in noi si sa ascultam mai mult de vocea interioara...intotdeauna solutia este in noi...:)

DAL spunea...

inseamna ori ca n-ai trecut destul prin viata..ori ca ai avut o soarta mai blanda sau cel mai grav este ca nu ti-ai dat inca seama ca Dumnezeu ti-a ajutat sa ai putere si forta sa le treci si invinge pe toate cate le-ai trait..restulsunt materiale de "dezvoltare asa zisa personala" imprumutata de la foreigneri..nu vorba din batrani a poporului nostru...

DAL spunea...

Nu toate esecurile pot fi transformate in ceva benefic..tot din experienta..as fi vrut sa nu ne comparam experientele..nu e benefic...iar vocea interioara..poate sa-ti spuna ceva gresit de multe ori..chiar daca ai intuitie..de multe ori si aceea te inseala..chiar crezi ca solutia e intotdeauna in noi???? am fi magicieni..n-am mai suferi atat..pacat ca pe acest blog, nu-ti vezi nici macar propriul comment..inainte de a fi ..moderat..ca la scoala..doar nu va e frica de injuraturi..pe asa un blog intra cei care au o cultura cat de cat..nu mai vorbesc sa si comenteze..asteptam prea mult..viata e scurta si prea alerta..poate unii au timp sau nu-si dau seama ca sunt perceputi ca egocentrici pentru altii..si-atunci ce sa mai publicam citate...nu-si au rostul..daca nu ne uitam si la nevoia celui de langa noi...

DAL spunea...

SPUNEAM SI NU STIU CE ARE SITE-UL ACESTA cu randurile si commenturile mele inversate, comentariul nu era pentru fantome si spiridusi deaceea nu era de inteles ci pentru acest articol.. DACA, you are such a warrior,incat pe scurt sau altfel decat spuneai,ai asa o putere in toate:
"I have the mind power to overcome any obstacles.
I am able to control myself from bad deed.
I have true love to myself and others.
I have good health forever.an get whatever I desire.
I eat to live not live to eat.
I am strong and healthy without weakness.
I am able to heal the sick with the power of the Universe.
I live the life of a winner." ..
Where the God is??? Dumnezeu nu este mentionat ca datator de putere...de a trece peste toate si a lua totul de la capat.Nu de la El avem aceasta putere si ar trebui sa o recunoastem public asa cum ne indeamna sa fim smeriti ..si sa afirmam, chiar asa cum scrie si in Biblie, de unde ne vine atata putere??? fara sa fim fanatici..doar cu credinta....

o aripa de inger spunea...

Daca nu stii ce are site-ul cred ca ar fi mai simplu sa nu il mai vizitezi, nu crezi? :)